Skrivnosti in pravila diete z lubenicami

Lubenica je najboljša pomoč v boju proti prekomerni teži. Dieta z lubenicami velja za popolnoma varno (če ni zdravstvenih težav). Zato ga mnogi strokovnjaki in zdravstvene organizacije priporočajo za hujšanje. Na primer, nazadnje, leta 2014, so člani ameriškega nacionalnega sveta za debelost izdali smernice za tiste, ki se borijo s prekomerno telesno težo. Temeljili so na uporabi lubenicine diete, saj je ta metoda najučinkovitejša in najvarnejša. To dokazujejo številni pregledi in rezultati tistih, ki so to že poskušali uporabiti.

Mono prehrana možnost

uživanje lubenice za hujšanje

Lubenica je odlična hrana za tiste, ki si želijo zmanjšati svojo težo. Ta velika in sladka jagodičja je nizkokalorična in ima sposobnost hitre odprave lakote.

Najprej se vam bodo ledvice zahvalile, ker jeste lubenico. Zdravniki priporočajo, da si vsako leto uredite dneve posta za lubenice, da preprečite bolezni ledvic.

Dieta z lubenicami tradicionalno spada v kategorijo mono-diet. To pomeni, da bo treba lubenice v določenem časovnem obdobju in v velikih količinah uživati vsak dan.

Jedilnik te mono-diete, ki je navadno podpisan le za en dan, je precej oskuden. Vendar se v večini primerov z lahkoto prenaša in ne povzroča nelagodja. Ta zaključek omogočajo pregledi in rezultati hujšanja, ki jih velikodušno delijo na internetu.

Značilnosti in bistvo

Dieta z lubenicami predpostavlja, da 5, 7 ali 14 dni jeste izključno lubenice in pijete čisto vodo. Kot lahko vidite, v takšni prehrani ni raznolikosti. Poleg tega sta čaj in kava prepovedana.

Bistvo tega prehranskega sistema je torej, da ima lubenica številne koristne lastnosti, ki so zelo pomembne za hujšanje. Najprej je to jagodičje izjemno močan diuretik. Če začnete lubenico uživati na dieti, boste skozi telo skozi ledvice odstranili vse škodljive, strupene snovi in druge toksine, hkrati pa bodo maščobne obloge izginile. Prednosti te tehnike hujšanja so očitne.

koktajl za hujšanje iz lubenice

Hkrati je treba upoštevati, da je dieta z lubenicami strogo prepovedana za ljudi, ki imajo diabetes mellitus, težave z ledvicami ali na splošno z genitourinarnim sistemom. Ta prepoved je posledica dejstva, da ta prehrambeni sistem bistveno "obremeni" ledvice. Če so nezdravi, potem na neki točki preprosto ne bodo zdržali. Takrat bo prehrana telesu povzročila nepopravljivo škodo, kar pa ne bi smelo biti dovoljeno.

Ta dieta velja za precej lahkotno, saj ne povzroča obsesivne lakote. Lubenica odlično napolni želodec in daje iluzijo sitosti. Toda po zgodbah deklet, ki so to tehniko preizkusile na sebi, je 2. teden težji od prvega, saj telo še vedno potrebuje določeno prehransko raznolikost.

Nedvomno bo čiščenje telesa, ki hkrati poteka na dieti z lubenicami, prijeten dodatek k hujšanju. V lubenici skorajda ni maščob in holesterola. Hkrati je to čudovito jagodičje obogateno s kalijem, vitamini A, C, PP, pa tudi B1, B2 in B6. Poleg tega je odlično sredstvo za uriniranje in choleretic.

Pravila prehrane

Ker gre za mono dieto, je logično, da boste morali zaužiti le eno lubenico. Vendar se smejo žreti, kolikor je treba. Res je, tudi to "kolikor hočeš" ima svoje omejitve. Torej, kilogram kaše lubenice naj bo na vsakih 10 kg vaše telesne teže. Če želite izračunati, koliko je dovoljeno jesti lubenico na dieti, morate svojo težo razdeliti na 10. Če je na primer telesna teža 70 kg, lahko v enem dnevu pojeste največ 7 kg kaše . Celotno dnevno količino lubenice je treba razdeliti na enake dele in izračunati za 5-6 sprejemov, nato pa lahko začnete uživati v okusu kitov minke.

Poleg lubenic je strogo prepovedano jesti še kaj drugega. Toda vodo lahko pijemo v neomejenih količinah. Res je, vodo je treba očistiti. Ampak verjetno ne boste imeli takšne želje - navsezadnje je kaša lubenice pravzaprav sok.

lubenica za hujšanje

Dieta z lubenicami je na voljo v dveh različicah, ki se izračunata:

  • 5-7 dni;
  • 14 dni.

Za optimalno trajanje diete se šteje 5 dni ali teden. Prehranske omejitve so precej stroge, zato ni priporočljivo nadlegovati telesa z dolgo mono prehrano. Tudi če niste dosegli želenega rezultata. Teden dni na dieti z lubenicami je povsem mogoče izgubiti od 3 do 7 kg.

Druga možnost predvideva 14-dnevno trajanje tega prehrambenega sistema. Dnevna količina lubenine kaše se v tem primeru dopolni z 1-2 rezinami polnozrnatega rženega kruha. Občutek sitosti in dobre volje po vsakem takem obroku vam je zagotovljen. Dvotedenska dieta lahko povzroči minus 10 kg.

Da bi preprečili vračanje izgubljenih kilogramov, strokovnjaki za prehrano priporočajo, da takšno prehrano pametno zapustite. V 10-15 dneh po njem bi morali zajtrki in kosila vključevati žita, zelenjavo, sadje, raznovrstna žita, pusto ribo, prehransko meso in kislo mleko.

In zvečer, približno 3 ure pred spanjem, morate pojesti lubenico. Uživati ga je treba po naslednjem izračunu: za 30 kilogramov - kilogram celuloze. Uživanje lubenice ponoči je nezaželeno. V nasprotnem primeru bodo na voljo nočni tekači na stranišču.

Pozitivne in negativne točke

Dostojanstvo

hujšanje na dieti z lubenicami
  • Preprosta toleranca, ki jo spremlja občutek polnosti. Glavni pogoj: lubenice morate imeti radi, telo pa se mora nanje normalno odzivati.
  • Visoka učinkovitost, ki vključuje doseganje pomembnih rezultatov v sorazmerno kratkem času (deloma zaradi izločanja odvečne tekočine iz telesa).
  • Urejanje presnove v red, vsakodnevno popolno čiščenje telesa pred škodljivimi snovmi in žlindro.

slabosti

  • Te diete ne morete uporabljati pri številnih boleznih - pri težavah z ledvicami in sečil, diabetes mellitusu itd. Navsezadnje so ledvice tiste, ki bodo delovale kot filter za čiščenje. Zato se je nujno posvetovati z zdravnikom.
  • Togost diete, ki se kaže v še lažji različici.
  • Izguba teže na samem začetku diete zaradi odstranjevanja odvečne tekočine iz telesa. Maščobne obloge bodo začele izginjati šele v 2. tednu.

Povzemimo

Dieta z lubenicami je odličen način za hujšanje tistih, ki imajo radi sladkarije. Kljub resnosti tega prehranjevalnega sistema se dobro prenaša in, kar je pomembno, prinaša pomembne rezultate. Manj kot 10 kg v nekaj tednih - zakaj ne dosežek? Seveda boste morali opustiti vse druge izdelke, vendar v tem primeru cilj v celoti upravičuje sredstva.

Na takšni dieti je priporočljivo iti v sezoni - konec poletja in do vključno septembra. Če ste že prej kupili lubenice - tvegate, da boste kupili "kemični" izdelek in namesto čiščenja telesa in želenega hujšanja dobili zastrupitev s hrano.

To prehrano je treba uporabljati pametno. Če je nenadoma kaj šlo narobe in je telo delovalo nepravilno, je bolje, da ga takoj opustite in si izberete kaj drugega. Ker kateri koli način hujšanja ne bi smel škodovati telesu.