Kefirjeva dieta

Ali je treba govoriti o koristih tega fermentiranega mlečnega izdelka, ko gre za zdravje? S pomočjo kefirja ne morete le osvoboditi telesa toksinov in škodljivih snovi, temveč tudi izboljšati prebavo. To v veliki meri pojasnjuje priljubljenost te fermentirane mlečne pijače v dietah za hujšanje. Tisti, ki so s kefirjem shujšali, se bodo strinjali, da je takšna prehrana najbolj dostopen način hujšanja. Minimalni stroški vam bodo znatno dvignili razpoloženje,prispeva k užitku izgube 3-5 kilogramovprekomerna teža.

Kefirjeva dieta je poimenovana po glavni sestavini, ki jo zaužijemo, in nadomešča, če ne vse, pa večino izdelkov. Vendar pa je pitje samo kefirja skozi celoten tečaj napačno! Glavni pogoj prehrane je uporabnost količine hranil. Zato je pri spreminjanju prehrane nujno jemati multivitamine, še posebej v času mono-diete. Če se vam zdi kefir trd, lahko poskusite z varianto kefirno-ajdove diete ali lubenično-kefirjevo dieto.

Kefir za dieto

Med kefirno dieto je, kot že omenjeno, glavna jed kefir. Je fermentiran mlečni izdelek, ki nastane kot posledica fermentacije mleka. V industrijskem obsegu pravilno konsistenco in uporabne lastnosti zagotavlja posebna starter kultura in stalna temperatura. To pijačo lahko pripravite doma z uporabo lekarniškega kislega testa. Glavna stvar je, da je skoraj vse prepovedano, in kar je mogoče, se uporablja v 5-6 odmerkih. Seznam dovoljenih živil je odvisen od trajanja diete.

Kaj lahko nadomesti kefir?Vsak fermentirani mlečni izdelek s podobno vsebnostjo maščob (do 2, 5%), na primer fermentirano pečeno mleko, naravni jogurt brez dodatkov (lahko ga naredite doma iz kislega testa), ajran.

Kefir je koristen fermentiran mlečni izdelek, ki spodbuja hujšanje
 1. Najstrožja je kefirjeva dieta 3 dni. Nič drugega kot kefir ni dovoljeno. To ni le najhitrejši način izgube teže, ampak tudi najbolj "neusmiljen".
 2. Bolj varčna - kefirjeva dieta 7 dni. Dovoljena je zelenjava, sadje, pusto meso, ribe, mineralna voda. Kilogrami gredo nekoliko počasneje, vendar lahko z dobro prehrano v samo enem tednu občutno izgubite težo.
 3. Kefirjeva dieta za 9 dni - razen kefirja, vključuje jabolčne dni. Obstaja možnost, ko ni sadnih dni, so pa mesni in zelenjavni.

Vsaka od diet je dobra na svoj način. Vendar se ne zanašajte, saj je vsak tečaj stres za telo. Vse potrebuje mero.

Kefirjeva dieta za 3 dni

3-dnevni tečaj je najtežji. Na dan lahko pijete le 1, 5 litra. Nič drugega ni mogoče storiti razen tega izdelka.Izguba teže doseže 2-3 kg.

Če vam ta monotonija ne ustreza, lahko poskusite dodati zelenjavo ali sadje v majhni količini.

Pri takšni dieti je zelo pomembno nadzorovati svoje stanje. Če se počutite utrujeni, omotični ali slabo počutje, bi morda morali opustiti to tehniko.

Preden začnete z dieto, začnite zmanjševati količino hrane, ki jo zaužijete nekaj dni vnaprej. V tem primeru bo prehrana lažja, lakota se ne bo čutila toliko.

Kefirjeva dieta 7 dni

7-dnevna prehrana je bolj pestra. 1, 5 l. Kefir ostaja nespremenljiva sestavina dnevnega menija. Vsak dan morate dodati drugi izdelek (krompir, ribe, zelenjavo ali sadje). Tedenska prehrana je podrobno opisana spodaj:

dan dieto
eno 1, 5 l. kefir + Kilogram sadja, razen banan in grozdja
2 1, 5 l. kefir + pečen krompir (4 kos. )
3 1, 5 l. kefir + pusto meso - kuhano ali pečeno do 0, 5 kg.
4 1, 5 l. kefir + ribe z nizko vsebnostjo maščob - do pol kilograma
pet 1, 5 l. kefir + 1 kg. jabolka
6 1, 5 l. kefir + do 1 kg. zelenjava
7 Mineralna voda (1, 5 l. ) - nič več! postni dan

Resnične ocene pričajo o "negi" 5-7 kg.

Pomembno je upoštevati pravila:

 1. Obroki naj potekajo po zgornjem meniju;
 2. Obroki na 2 uri, torej 5-6 obrokov na dan;
 3. Voda - do 1, 5 litra, lahko pijete zeleni čaj brez sladkorja.

Kefirjeva dieta 9 dni

Kefirjeva dieta za 9 dni ima več različic:

 • Prva možnost vključuje uporabo samo kefirja v prvih treh dneh in le po 1 kg v drugih treh. jabolka in spet tri dni po 1, 5 litra. kefir. Vseh 9 dni se nič drugega ne sme jesti ali piti.
 • Druga možnost je nekoliko mehkejša. Njegovo bistvo je, da vseh 9 dni pijete 1, 5 litra. kefir. Odtenek je, da v prvih 3 dneh dodate do 100 gr. kuhan riž, v drugem "trimesečju" enaka količina piščanca, v tretjem - jabolka.

Glede na ocene je to dieto najtežje vzdrževati, vendar so rezultati vredni.– v samo 9 dnehlahkoznebite se kar 7-9 nepotrebnih kilogramov.

Dobro je vedeti!Ne glede na možnost, ki jo izberete, ne pozabite, da telo potrebuje vitamine in makrohranila, zato, če se odločite za dieto, se morate založiti z vitaminskim kompleksom za podporo telesu!

Ker so vse tri vrste diet precej stroge glede omejitev, jo lahko ponovno sedite najkasneje 2 meseca po koncu.

Izhod iz kefirjeve diete

Mnogi od tistih, ki shujšajo, opažajo skorajšnjo vrnitev izgubljene teže. To samo pove, da so se gospe ob koncu tečaja vrnile k prejšnji prehrani, česar pa ni bilo mogoče storiti. Da bi dieta imela trajen rezultat, je pomembno, da jo pravilno zapustimo in zaključimo tečaj.

Na koncu diete postopoma pojdite na običajni meni: nekaj dni ne jejte škrobne hrane, sladkarij, še naprej pijte kefir (seveda ne v takih količinah). Ali pa zamenjajte običajne in "kefirjeve" dneve. Mimogrede, tej dieti pravijo »črtasta dieta«, za katero mnogi ne vedo, a jedo na ta način, zato nimajo težav s prekomerno telesno težo.

Na splošno številni rezultati govorijo o učinkovitosti kefirjeve diete, število izgubljenih kilogramov za vsako hujšanje pa je odvisno le od posameznih značilnosti metabolizma. Zato ne bi smeli biti enaki prijateljici in biti razburjeni, če je izgubila 4 kg. , Vi pa samo 3, 5. Stremite k osebnemu idealu, saj je vsak edinstven.

Kefirjeva dieta: kontraindikacije

Kot vsaka druga ima tudi kefirjeva dieta kontraindikacije.

 • Če imate povečano kislost želodca, katerega eden od simptomov je pogosta zgaga, je kefir kontraindiciran.
 • Tudi laktozna intoleranca je razlog za zavrnitev hujšanja s pomočjo fermentiranih mlečnih izdelkov.
 • Resne zdravstvene težave se lahko poslabšajopametno bi se posvetovati z zdravnikom!
 • Pomembno je že od prvega dne nadzorovati svoje počutje. Če se pojavi omotica ali se stanje močno poslabša, morate nemudoma prekiniti potek hujšanja. Obstaja velika verjetnost, da ta možnost prehrane ni primerna za vas in morate najti bolj nežen način.

Poleg tega morate vedeti, da ima svež kefir odvajalni učinek. Točno takonekega dneizdelek se uporablja v kefirjevi dieti za hujšanje. Kefir, ki je stal 2 dni od datuma proizvodnje, normalizira prebavo in močan -tridnevni- zaradi nabrekanja beljakovin upočasni procese v prebavnem sistemu in ni priporočljiv za ljudi, ki trpijo zaradi zaprtja.

Slabosti kefirjeve diete

Deklica pije kefir in se zaradi kefirjeve diete odloči shujšati
 1. Največja slabost je enoličen jedilnik, sploh če ste izbrali 3-dnevno dieto.
 2. Občutek lakote se pojavi dovolj hitro, razdraženost pa pogosteje kot običajno. Možen je tudi meteorizem.
 3. Nekateri hujšajoči ugotavljajo, da so med dieto nenehno zmrzovali. To je mogoče razložiti le s pomanjkanjem vroče in visokokalorične hrane, pa tudi z zmanjšanjem maščobne plasti, ki izgine s prekomerno težo.
 4. Treba je imeti dovolj volje, saj se je zelo težko vzdržati "prepovedane" hrane.
 5. Pomembna težava je izstop iz prehrane.

Prednosti kefirjeve diete

 • Teža hitro izgine v kratkem času. V treh dneh lahko izgubite 2-3 kg.
 • Izboljša delovanje črevesja, pospešuje presnovne procese.
 • Zabuhlost se zmanjša.
 • Znatni prihranki pri izdelkih. Cena na dan je nekajkrat nižja kot pri mnogih znanih dietnih tečajih.
 • Dvig razpoloženja zaradi skorajšnje izgube teže je neizogiben!