Kako shujšati v enem mesecu

merjenje pasu med hujšanjem za en mesec

Ravnokar je zadišalo po stopljenem snegu, ponoči še vedno pokajo zmrzali, mi pa že čakamo na pomlad. Toda če v zimskih oblačilih skrijejo polovico pomanjkljivosti figure, vključno s presežkom kilogramov, potem spomladi vsi želijo biti vitki in lepi. Kako hitro zavreči presežek, saj je od prvih poledic do pomladnih dni le mesec in pol.

Poleti so razmere ekstremne. Prijatelj je rekel, da čez en mesec leti s tabo na Havaje in seveda ne želiš, da bi niti najmanjša stvar visila čez elastiko tvojih kopalk. Ali kako začeti novo življenje, ki ni posodobljeno, v starem telesu z odvečnimi kilogrami. Že samo popravljanje figure v enem mesecu bo potrdilo resnost namenov za vas in vaše ljubljene. Razlogi so lahko različni, cilj pa je isti – kako hitro shujšati v enem mesecu.

Ženske v sodobnem svetu si prizadevajo za popolno postavo. Včasih so dekleta, da bi dosegla cenjeno postavo na tehtnici, pripravljena žrtvovati veliko. Najučinkovitejše metode hujšanja temeljijo na pravilni prehrani, zato je hujšanje s tem pristopom počasno, a nepovratno. V življenju obstajajo situacije, ko je nujno treba shujšati za 5-10 kilogramov. Na primer, pred izletom na morje, prihajajočo poroko ali maturantsko zabavo. Za takšne primere obstajajo nujne metode hujšanja. Razmislite o priporočilih, kako hitro shujšati doma.

Nekaj besed o hitri izgubi teže

Če primanjkuje kalorij, bo prišlo do izgube teže. Obstaja veliko diet in skoraj vsaka od njih vam bo omogočila, da izgubite težo, in to bistveno. Toda takoj, ko se končajo, se teža hitro vrne na prejšnji kazalnik. Ali je torej mogoče shujšati v enem mesecu? Ja, ampak odvisno koliko. Kaj je glavna napaka? Telo in živčni sistem nista imela časa za obnovo in se navaditi na drugačen prehranski sistem. Če shujšate manj kot štiri kilograme na mesec (po možnosti dva), se telo dokaj zlahka navadi na novo stanje in nov prehranski sistem zanj postane zakon. Možgani ne dajejo več ukaza za napolnitev kalorij, ki niso prišle v telo. Izguba teže za več kot 2-4 kilograme na mesec je polna tudi dejstva, da telo vključuje notranje vire v prehrano. Kaj to pomeni? Mišična masa se "sežiga" kot rezerva živalskih beljakovin. Koža postane mlahava. Skupaj s štrlečimi kostmi okostja to daje nasprotni učinek: namesto privlačnosti lahko figura dobi bedno in včasih celo odvratno podobo. Težave se lahko pojavijo tudi v obliki gastritisa in želodčne razjede – začne se sam prebavljati. Torej, če morate izgubiti veliko nezaželenih kilogramov, je bolje, da to storite ne v enem mesecu, ampak v nekaj.

Glavni "kiti", na katerih pride do hitre izgube teže

Brez jasnega, trdnega načrta, ki se ga morate le držati, ne morete hitro shujšati. To ne pomeni diete, načrtovane po dnevih in minutah (čeprav je to nujno), temveč celoten nabor odločitev in ukrepov za njihovo doseganje. To vključuje:

  • motivacija, torej razlog, zakaj ste se odločili za dolgo pot nevšečnosti in pomanjkanja;
  • dnevna rutina, ki bo v sistem vnesla ponavljajoče se vsakodnevne ukrepe za dosego cilja;
  • jasno uravnotežena prehrana z dnevnikom prehrane za spremljanje, analizo in prilagajanje vnosa hrane;
  • aktiven, včasih skozi "ne morem", življenjski slog;
  • dnevni normalen spanec in počitek, zahvaljujoč kateremu boste videti sveži in živahni tudi v ozadju pomanjkanja kalorij.

Vsakodnevno spoštovanje tega načrta je veliko težav pri odločitvi, kako shujšati v enem mesecu, običajno se ne zgodi. Da, in prav tako se morate založiti z dvema vrstama tehtnic: za tehtanje izdelkov in samega tehtanja.

Triki "kaloričnih" diet

S takšnimi dietami lahko jeste vse, a ker potrebujete manj kalorij, po malem. Vse moraš stehtati in prešteti vsako kalorijo. Sprva je osupel, ko na tehtnici pogleda skromen kos mesa. Toda človek je tako urejen, da se s polnim želodcem počuti polnega. Pride do spoznanja dejstva, da skoraj ne boste želeli jesti, če boste jedli enaka živila, vendar z nižjo vsebnostjo kalorij. Glede na količino se bo takšna hrana izkazala več. Na primer, svinjino in kunčje meso imata različno kalorično vsebnost, pa tudi kisla smetana v pakiranjih različnih barv. Ajdov in koruzni škrob, imenovani "sago", se razlikujeta po kalorijah, kot nebo in zemlja.

Med glavnimi obroki s takšno dieto si zaželiš malico. Ne hitite za ploščicami ali čipsom Twix, pravijo, lahka teža pomeni malo kalorij. Tako enostavno je zdrsniti v hitro hrano, zaradi katere je dobra polovica ZDA predebela. V tem primeru naj bo v torbici jabolko ali nekaj koščkov suhih marelic. Takšna hrana ni nekaj, kar ne škodi, prinesla bo tudi koristi.

Pozorni ste lahko na maščobo. Zdi se, da je zelo kaloričen in masten izdelek, zato ga v nobenem primeru ne bi smeli jesti. Zdaj se spomnite, ali ste videli vsaj enega debelega kmeta, čeprav ta izdelek poje vsak dan. Res je, trdo dela in kalorije iz njega se hitro pokurijo. In vzamete rezino, ki se bo ujemala z vašo dnevno kalorično prehrano. Glej, da ne bo škode. Dejstvo je, da se maščoba v želodcu prebavi okoli enajste ure in v tem času ni velike želje.

Sicer pa, kako lahko shujšaš v enem mesecu na drugačen način, če se ne zatekaš po raznih zvijačah? Konec koncev je narava od zgoraj določila, da mora vsak živi organizem nenehno iskati hrano in jo uporabljati za nadaljnje življenje.

Je vse v prehrani?

Tudi majhna količina kalorij iz hrane ne bo imela časa pokuriti, če ni telesne aktivnosti. Če se ne ukvarjate s fizičnim delom in niste športnik, vam bodo na pomoč priskočili fitnes klubi, bazeni, tek. Le na prvi pogled se zdi, da je hujšanje »mučeniška pot«. Po nekaj dneh pride veselje do izbranega načina aktivne rekreacije, pojavijo se somišljeniki, ki mimogrede lahko tudi svetujejo marsikaj zanimivega za dosego cilja. Začneš se veseliti, pravijo, še zmorem, jaz sem človek besede in dejanja. Pomembno vlogo igra dnevna rutina, skoraj vsako minuto je treba načrtovati: disciplinira in v tem primeru je lažje povezati vsak element rutine s to željo - kako učinkovito shujšati v enem mesecu.

Pri zmanjšanju teže ni malenkosti. Poskusite danes priti v službo peš, jutri pa načrtujte prihod z natrpanim trolejbusom. Ne samo to, ko se boste sprehajali peš, se boste počutili bolj veselo in na poti dobili veliko pozitivnih čustev. Stopite na tehtnico. Danes vam je vzelo veliko več gramov kot jutri. Kaj pa večerni sprehodi? Z njimi se teža neposredno odžene in po zaslugi trdnega spanca po njih boste jutri v dobri formi.

Hitro hujšanje in možne posledice

Še vedno ste se odločili, da boste močno shujšali in zdaj razmišljate, kako res shujšati v enem mesecu za deset ali celo vseh dvajset kilogramov. Možno je, a najprej oglejmo škodljive učinke. V ozadju hudega pomanjkanja hrane v telesu se zdravje močno poslabša. Naravni rezultat je zmanjšanje vzdržljivosti in to je neposredna pot do bolezni. Zmanjšanje delovne sposobnosti lahko vpliva na vaš poslovni ugled. Koncentracija pozornosti je oslabljena, vse do izgube zavesti. V tem primeru morate takoj opustiti vse poskuse posilstva.

Zdaj o tem, kako shujšati v 1 mesecu za to količino. To je mogoče, če se zatečemo k postu ali nizkokalorični dieti. S stradanjem je vse jasno - to je popolna odsotnost kalorij, ki vstopajo v telo. Če povprečna ženska potrebuje približno tisoč in pol kalorij na dan, vi pa jeste hrano za 500 kilokalorij, se to imenuje nizkokalorična dieta. Vendar ne pozabite v prehrano dodati multivitaminov in elementov v sledovih. Ob majhni količini hrane v telesu jih primanjkuje. Piti morate več tekočine, to pospešuje presnovne procese in odstranjevanje toksinov.

Vsekakor pa pred nizkokalorično dieto ali postom razmislite, ali je vredno sprejeti tako drastične ukrepe za dosego cilja, ali je to upravičeno.

Vse dogodke okoli lastne teže si lahko ogledate z drugega zornega kota. Morda smo ljubljeni zaradi tega, kar smo? Potem nam vse vrste sprememb morda ne bodo v prid. Konec koncev se o tem problemu med ženskami razpravljajo v tisku, internetu, neposredno v pogovorih. In če je za enega to res pereča tema, potem lahko drugi začne hujšati bodisi iz solidarnosti bodisi potem, ko sliši, da je ideal recimo oseminštirideset kilogramov. Še huje je, ko se hujšanje spremeni v obsedenost: ni daleč od anoreksije. Na splošno je človek, kot je rekel Ludwig Feuerbach, tisto, kar poje. Dodajte "in kako". Lahko in kar je najpomembneje, morate jesti zmerno okusno in kakovostno hrano. Ko zaslišite rahlo lakoto, morate začeti jesti. Ne morate se ustaviti, ko nastopi sitost, ampak ko občutek lakote izgine. In seveda sprehodi, lahka vadba, vikendi v naravi (le brez požrešnosti) ne bodo nikomur škodili.