Kako v kratkem času odstraniti trebuh in stranice doma

Strani in trebuh so najljubša mesta na telesu mlade dame, ki bi jih želela popraviti. Ni važno, kakšna sta vaša višina in teža. Če se ne ukvarjate s profesionalnimi športi, se bodo maščobe kopičile na straneh in trebuhu. Zakaj to? Vse je preprosto - to je najpreprostejši mehanizem, ki ga je izumila narava za zaščito genitalij in ploda ženske med nosečnostjo pred podhladitvijo. Morda je to z vidika ohranjanja videza zelo smiselno, toda z vidika estetike bi si vsako dekle želelo imeti izklesane boke, stranice in popolnoma raven trebuh.

V tem prispevku vam bomo povedali, katere vaje narediti. Če želite doma v najkrajšem možnem času odstraniti trebuh in stranice, ne potrebujete zapletene opreme. Pripravite si gumijasto preprogo, dve uteži, težki 8-10 kilogramov, ohišje, težko 8 kilogramov, in vrv. Brez preproge lahko storite, če vadite na nedrseči površini.

Seznam vaj za hujšanje na trebuhu in ob straneh doma

Izjemno je, da boste pri vajah za vitke noge hkrati obremenili trebušne mišice. Lokalno je nemogoče odstraniti maščobo (na primer izključno s trebuha). Vaš trebuh bo postajal tanjši, ko boste na splošno shujšali. Postopek hujšanja pa lahko pospešite točkovno, na pravih mestih, s pravilnimi vajami. Spodaj bomo povedali nekaj besed o pravilni prehrani za odstranjevanje želodca in bokov.

Ogrevanje je eden najpomembnejših delov dobrega treninga. Če torej hitite "v boj" s hladnimi mišicami in brez predhodne priprave, bo trening počasen, čutili boste "nekaj ni v redu" in ne boste mogli dati vse od sebe. Da se to ne bi zgodilo, si vzemite pet minut, da se ogrejete, preden začnete z domačo nalogo.

Če govorimo o ogrevanju na splošno, potem je to lahko petminutni tek ali hitra hoja. Doma je idealna skakalnica. Kljub asociacijam na osnovne razrede v šoli je vrv za skakanje najmočnejše orožje v boju proti maščobi na stegnih in trebuhu - če seveda skočite nanjo in je ne pustite, da bi se skotalila nekje v omari. Za ogrevanje ne traja veliko časa - dovolj je pet do sedem minut. Razumete lahko, da se je telo zaradi pospešenega bitja srca in znoja ogrelo.

1. Plezalnik

Stojte na preprogi v pozi, kot da se pripravljate na sklece. Poudarek naj bo na vaši dlani. Levo nogo prislonite na prsni koš, kot da bi plezali po neravnem terenu. Prinesite ga nazaj, nato pa dvignite desnega. "Plezanje", intenzivno menjavanje nog eno minuto. Ne pozabite na dihanje - ne zadržujte ga, ampak ritmično vdihnite in izdihnite. Ponovite petkrat 1-1, 5 minute.

vadite skalalec za hujšanje bokov in trebuha

2. Plie počepne z utežmi (kettlebell)

Kakšno zvezo ima počep z želodcem? Preprosto - ko počepnete, porabite 75–85% puste telesne mase. Trebušne mišice (abs) so vklopljene v celoti - pri vsakem počepu se napnejo. Zato je vsak počep najbolj zanesljiv odgovor na vprašanje: "kakšne vaje je treba narediti, da odstranimo maščobe z nog in trebuha. "

Razširite noge. Na iztegnjenih rokah držite bučko ali kettlebell pred seboj. Počepnite, povlecite medenico nazaj, kot da želite sedeti. V počepu naj kolena tvorijo devetdeset stopinjski kot in ne smejo presegati črte prstov. Ne pozabite, da se bodo maščobe zgorele na pravih mestih le, če bo vaja pravilno izvedena! Izvedite 8-12 počepov v štirih sklopih.

počepnite z bučicami za hujšanje strani in trebuha

3. Squats s bodybar

Razširite noge v širini ramen, hrbet naravnost. Postavite bodybar na ramena. Čepnite z medenico nazaj. Tehnika je enaka - ne pozabite, da morate pri počepu držati hrbet raven in tudi, da ne "greste ven" s koleni preko črte prstov. Izvedite 15 počepov v petih sklopih.

počepi s bodybarjem za hujšanje bokov in trebuha

4. Deska

To je kljub na videz statični naravi zelo močna vaja. Medtem ko stojite v položaju deske, so vse mišice v močni napetosti. Dlje ko stojiš, močnejši bo učinek. Ta vaja je učinkovita za odstranjevanje trebuha in bokov doma. Udarite desko. Lezite na preprogo, enakomerno počivajte na komolcih in nogah. Hrbet je ena ravna črta, medenice ne dvigujte preveč. Stojte 30-50 sekund. Ponovite štiri do petkrat.

vadbena palica za hujšanje strani in trebuha

5. Upogibanje s karoserijo

Držite bodybar pred seboj na iztegnjenih rokah v višini prsnega koša. Upognite se, upognite se v pasu in rahlo upognite kolena. Nagnite se, ne zvijajte hrbta - naj ostane raven. Z vsakim nagibom se dotaknite karoserije. Izvedite 14-16 krat v 4-5 ponovitvah.

naprej ovinke za hujšanje strani in trebuha

6. Sklece - burpeji

Imate radi sklece? Malo verjetno je, da boste odgovorili pritrdilno, ker je to težka vaja, niti natreniranim športnikom ni enostavno - to ni enostavno iz razloga, ker med skleki delujejo vse velike mišične skupine. Ne bo vam treba delati dolgočasnih in monotonih sklecev - če želite trebuh in stranice odstraniti doma, morate narediti nekaj drugega.

Bistvo vaje - vsak sklek spremlja poteg kolen na prsi s skokom in prehod v čučečo pozo, nakar se vrnete v začetni položaj in spet potisnete navzgor. Naredite burpees 12-15 krat v štirih nizih.

vaja burpee za hujšanje bokov in trebuha

7. Stiskanje v tisku

Dolgo časa so verjeli, da morate najti vitek in seksi trebušni relief, da boste trdo delali, da boste črpali trebuh. To ni povsem res. Trebušne mišice trebuha lahko pravilno črpate, če pa jih skriva plast maščobe, želodec od tega ne bo lepši. Lezite na podlogo, položite roke za glavo, upognite nogo v kolenih, stopala počivajte na tleh. Dvignite trup in "zasukajte" v trebuhu rahlo dvignite trup. Naredite 25-35 krat v štirih sklopih.

sukanje na stiskalnici za hujšanje trebuha in bokov

Vsaka od teh vaj je učinkovita že sama po sebi, v kombinaciji pa boste dobili maksimum, ki si ga lahko zamislimo le za odstranjevanje maščobe s trebuha in s strani. Izvajajte vaje v kompleksu, eno za drugo, z najmanj (30-45 sekundami) počitka med njimi.