Tehnike hujšanja

Ves svet že dolgo ve: da bi telo postalo fit in vitko, je treba pravilno jesti in telovaditi. Sodobni ljudje so se vse bolj začeli obračati k estetski medicini in uporabljati sodobne metode hujšanja, ki skupaj s pravilno prehrano in športom pomagajo približati se zaželenemu cilju. Koncept "estetske medicine" vključuje kategorije lepote in zdravja.

Kako izbrati pravo dieto?

Modne revije in številni lepotni blogi so polni informacij o različnih dietah in prehranskih smernicah, ki vam lahko pomagajo pri izgubi teže. Omeniti velja, da je večina od njih res učinkovita, v resnici pa vse ni tako preprosto. Na dieti človek izgubi osovražene odvečne kilograme, a se čez nekaj časa vrne nazaj. Poleg tega je udarec za zdravje, kar ima nerešljive posledice.

Vsak si lahko ustvari dieto z nizko vsebnostjo kalorij. Vendar obstaja eno opozorilo - prehrana mora biti uravnotežena. Zaužita hrana mora vsebovati določeno količino hranilnih snovi: beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe, elemente v sledovih in vitamine ter veliko količino tekočine. Upoštevati je treba tudi, da ima oseba s prekomerno telesno težo težave ne le z apetitom, ampak tudi s hormonsko ravnjo, krvnim sladkorjem, prebavljivostjo hrane itd. , Zato morate najprej izključiti ali pozdraviti odstopanja organov in sistemov, napolniti pomanjkanje mikroelementov in šele nato lahko sestavite individualni načrt prehrane in dnevno rutino ob upoštevanju značilnosti določene osebe.

shujševalni počepi

Kako izbrati pravi šport?

Izraz "šport" se pogosto zamenjuje z vadbo. Tukaj morate ugotoviti. Šport pomeni nenehno delo, ogromno telesno aktivnost. To je poklic. Fizične vaje so individualne obremenitve, ki upoštevajo sposobnosti osebe. Mnogi, ki hujšajo, začnejo teči, vendar ima tek svoje kontraindikacije. V zvezi s tem bo bolje, če telesno aktivnost izbere zdravnik, ki upošteva telesne parametre in zdravstveno stanje. Dober strokovnjak vam lahko pomaga izbrati ne le prehrano, ki je potrebna za znebitev odvečnih kilogramov, temveč tudi telesno aktivnost, ki je potrebna za "kurjenje" kalorij.

Strojne tehnike hujšanja

Danes ima estetska medicina skoraj neomejene možnosti na področju hujšanja. To so različne naprave, tehnike injiciranja in drugo. V bistvu so ljudje nezadovoljni s svojo veliko velikostjo in zloglasno "pomarančno lupino" - celulitom, vendar je treba k vsakemu primeru pristopiti individualno, saj je vzrok za odvečne kilograme lahko popolnoma drugačen: stagnacija tekočine v tkivih, same maščobne obloge. Tu bodo v pomoč tehnike, kot so hemolimfna drenaža, kriolipoliza in drugi postopki, ki pomagajo povečati tonus kože in mišic.

Če je glavna težava celulit, se zavedajte, da bo režim zdravljenja te težave odvisen od stopnje razvoja celulita, njegove vrste, oblike. Ravno zato ni mogoče zanemariti diagnostike.

Različne metode hujšanja

Pred začetkom zdravljenja mora bolnik opraviti diagnozo, s pomočjo katere bo specialist določil specifične težave in patologije, ki zahtevajo posredovanje. Praviloma so vsi simptomi združeni v 5 velikih skupin.

  1. Velike telesne prostornine, debelo maščobno tkivo. V tem primeru specialist posega po postopkih, katerih cilj je uničenje maščobnih celic. Tukaj je nekaj izmed njih: radiolipoliza - globoko segrevanje maščobnega tkiva, mezoterapija - injekcije s posebnimi snovmi, ki uničujejo maščobne celice, ozonoterapija - injekcije z aktivnim kisikom in ozonom za pospeševanje metabolizma, posebna masaža in drugo.
  2. Otekanje, neenakomerna koža, težnost v okončinah, presežek telesne mase. Pri teh simptomih zdravnik predpiše postopke za izboljšanje krvnega obtoka in odtoka limfe: mezoterapija, ročna limfna drenažna masaža, mikrotokovna terapija za izboljšanje mikrocirkulacije krvi, LPG masaža.
  3. Ohlapna, neenakomerna koža, debele kožne gube, zmanjšana elastičnost kože. Tukaj morate delati z učinkom na mišice in kožo: mezoterapija, plazemska terapija - subkutano injiciranje lastne plazme, stimulacija z električnim tokom, termolifting - izpostavljenost vakuumu pri visoki temperaturi.
  4. Ohlapna, povešena koža, neelastične mišice, zmanjšan mišični tonus. V tem primeru bodo priskočili na pomoč: ročna masaža, povečanje tonusa, električna stimulacija.
  5. Celulit, izboklina, neenakomerna koža. Znanstveno se to imenuje ginoidna lipodistrofija z vlaknasto komponento. Preprosto povedano, to je presežek podkožne maščobe z zaraščenim vezivnim tkivom. S takšnimi kršitvami je treba uporabiti metode, ki vplivajo ravno na vezivno tkivo: mezoterapija z defibrozanti, ozonoterapija, ročna in aparatna masaža, izpostavljenost ultrazvoku.

Seveda obstajajo domače metode za hujšanje in boj proti celulitu. Vendar se morate spomniti, da vse te metode ne delujejo same, ampak so učinkovite v kombinaciji s pravilno prehrano in vadbo. In vsak primer mora specialist obravnavati posebej, tudi če so na prvi pogled simptomi in pritožbe podobni.