Jedilnik in recepti diete "6 cvetnih listov": minus 5 kg na teden

Priljubljena dieta s 6 cvetnimi listi obljublja hitro in varno hujšanje. Njen načrt prehrane vam omogoča, da se znebite približno pet odvečnih kilogramov v enem tednu. In posamezne elemente lahko nato uporabimo tudi v običajni prehrani, pri čemer nadaljujemo s hujšanjem na naraven način. Metoda "cvetnih listov" je niz izmeničnih dnevnih mono-diet. Temelji na načelih ločene uporabe izdelkov. Kaj menijo nutricionisti o tem pristopu k hujšanju in podroben meni diete s 6 cvetnimi listi za vsak dan - v našem materialu.

sendvič in centimeter za dieto 6 cvetnih listov

Podroben opis diete "6 cvetnih listov" se začne z "biografijo" metodologije. Ona je iz Švedske. V tej državi deluje nutricionistka Anna Johansson, ki je predlagala "cvetlični" pristop k izgubi teže. Zato se v nekaterih virih ta dieta imenuje tudi "švedska".

Tehnika je zasnovana za šest dni. Pričakovani rezultati diete "6 cvetnih listov" so naslednji: v povprečju je mogoče doseči "odstotek" od 500 do 800 g na dan.

Ni primerno za ljudi z boleznimi prebavnega sistema. Kontraindicirano pri beriberiju, sladkorni bolezni, anemiji, nosečnosti in dojenju. Škodljivo je lahko tudi, če je potencialni poraženec šele pred kratkim zbolel za gripo.

Prehrana "cvetnih listov" temelji na tezah filozofije ločene prehrane. Takšen "okostje" tehnike vam omogoča hitro izgubo teže, vendar ne zaradi odstranjevanja tekočine in izgube beljakovinskih tkiv. Naloga je vzpostaviti proces prebave in normalizirati metabolizem.

Bistvo prehrane s cvetnimi listi

Cvetni listi v imenu programa hujšanja se niso pojavili po naključju. Vendar to ne pomeni, da je prehrana sestavljena samo iz rastlinske hrane. Nasprotno, v meniju za hujšanje bodo tako meso kot mlečni izdelki.

Bistvo je nekaj drugega. Dieta s 6 cvetnimi listi se od podobnih metod korekcije telesne teže loči po subtilnih psiholoških prizvokih. Predvideva se, da boste, preden boste začeli hujšati, na papir narisali veliko šest barv.

Vsak cvetni list bo imel serijsko številko in ime skupine izdelkov. Za udobje lahko na vsakem od listov narišete tudi dietni meni s 6 cvetnimi listi za vsak dan z recepti za cel teden. To bo vaš vodnik po korakih na poti do harmonije. Nato je treba cvet izrezati in pritrditi na kuhinjsko omaro ali hladilnik. Takšna umetnost ima več funkcij.

Prvič, papirnata roža je "opomnik" na to, kaj točno in na kateri dan morate jesti. Drugič, to je motivacija. Konec koncev, ko vsak dan odtrgate cvetni list, se lahko pohvalite za opravljeno delo. Tretjič, tako zabaven pristop daje hujšanju lahkoten, igriv, sproščen značaj.

Kako se teža zmanjša in zakaj se ne vrne

Avtor tehnike zagotavlja, da v resnici popravljanje teže ni super naloga. Da bi sliko uredili, je dovolj vedeti, kako deluje človeški prebavni sistem. In svojo prehrano zgradite tako, da telo ne doživlja nepotrebnega kulinaričnega stresa, zlahka prebavi in odstrani hrano ter ne shranjuje maščobe za deževen dan.

Celotno obdobje hujšanja se mora držati pravila: "En dan - en izdelek. "Zagotovljena je tudi jasna izmenjava beljakovinskih in ogljikovih hidratov. Na primer, v ponedeljek lahko jeste samo ribe, v torek pa samo zelenjavo. Tukaj so rezultati tega pristopa.

 • Reševanje konflikta s hrano. Človeški prebavni sistem je narava zasnovana tako, da se živila različne kemične sestave prebavljajo na različne načine. Za asimilacijo mesa so na primer potrebni nekateri encimi, za krompir pa popolnoma drugi. Ko se ti izdelki združijo v telesu, pride do konflikta. Posledica je povečana obremenitev prebavnih organov, upočasnitev presnovnih procesov. Nekatere uporabne sestavine in vitamini se sploh ne absorbirajo, sprožijo se procesi kopičenja maščob. Pri ločenih obrokih je priporočljivo jemanje različnih skupin živil z vsaj nekajurnim odmorom. Dieta s "venčnimi lističi" poveča to vrzel za en dan.
 • Čiščenje jeter. Monotona prehrana po rezultatih raziskav Evropskega centra za hujšanje pozitivno vpliva na delovanje jeter. Pri običajni prehrani se v tem organu kopičijo snovi, ki jih telo ne zaužije takoj. Kaj se bo zgodilo, če bi človek čez dan jedel na primer samo ribe, bogate z beljakovinami? V notranjosti se bo začelo iskanje dodatnih virov energije in jetra se bodo morala ločiti od dela svojih rezerv. Vključno z maščobo.
 • Hujšanje brez posta. Monotona prehrana dejansko vodi do izgorevanja notranjih energetskih zalog. Toda običajna mono-dieta, ko se hujšanju ponudi, da nekaj dni zapored zaužijete na primer nekaj beljakovin, lahko resno škoduje zdravju. In praksa kaže, da "odvisna črta" s tem pristopom ni dolgo določena. Toda metoda izmeničnih monoracij, ki vključuje "cvetno" dieto, ima celo pozitivne ocene zdravnikov. Ta meni vam omogoča, da nasičite telo z vsemi potrebnimi snovmi. Tudi hujšanje prejme maščobe iz iste skute, mesa ali rib. To zmanjšuje stres. Izgorevanje maščob, čeprav se pojavi nenadoma, vendar v najbolj udobnih pogojih za telo. To bo v prihodnosti omogočilo dolgotrajno utrjevanje doseženih rezultatov.
 • Spreminjanje prehranjevalnih navad. Tisti, ki shujšajo, spremenijo svoj odnos do prehrane. Tudi po izstopu iz diete še naprej delijo hrano v skupine, držijo se načela frakcioniranja dnevne količine hrane in se izogibajo »nevarnim« jedem. To omogoča ne samo ohranitev nastalega "plumb line". S tem pristopom teža še naprej izgine, vendar brez diet.

Prednosti diete so, da je ena redkih metod, kjer je dovoljena sol. In vendar se lahko po kratkih odmorih ponovi, dokler ne dosežemo idealne teže. Upoštevajte pa dieto in slabosti "cvetnih listov". Po ocenah tistih, ki so shujšali, se je v nekaterih dneh pojavil oster, neprijeten vonj iz ust. Brez sladkarij je še vedno težko. In kar je najpomembneje, občutek lakote kljub navidez skromnemu jedilniku marsikoga še vedno premaga.

Značilnosti prehrane diete "6 cvetnih listov"

Dietni meni s 6 cvetnimi listi je sestavljen iz preprostih izdelkov in ne zahteva posebnih stroškov. Da, in recepti za dieto "6 cvetnih listov" so tako osnovni, da ni treba blesteti pri štedilniku. Toda zelenjava in sadje zavzemata tu pomembno mesto, zato je tehniko najbolje uporabiti med njihovo žetvijo.

Kaj je mogoče, kaj ne

Katere druge izdelke je mogoče uporabiti po tej metodi? Dietni cvetni listi ponujajo ribe, meso in skuto na vaši mizi. Dovoljene so tudi nekatere začimbe, zelišča in sol v razumni količini. In na dan skute lahko pijete mleko. Nesladkan čaj, zeliščne odvarke, negazirana voda - prosim. V zelenjavnih dneh je dovoljen celo krompir. In na koncu diete lahko pojeste banano.

Hkrati ne morete jesti izdelkov, kot so sladkor, med in olje, vključno z zelenjavo. Alkohol, moka in sladice so prepovedani. Pitje kave v obdobju "cvetnega" hujšanja prav tako ni vredno.

Izdelki so navedeni po gramih in dnevih

Načrt prehrane izgleda takole. Najprej riba nasiči telo z maščobnimi kislinami. Nato se zelenjava »napolni« z vlakninami. Na piščančji dan pride do beljakovinske krepitve mišic. V četrtek bodo energijo pridobivali s predelavo kompleksnih ogljikovih hidratov. Petek - okrevanje beljakovin s skuto. Program se bo zaključil z vlakninami, vitaminsko-ogljikovo hidratno "noto". Spodnja tabela podrobno opisuje "cvetlični" meni za vsak dan v gramih.

Tabela - Dietni meni "6 cvetnih listov" za vsak dan

dan Kaj jesti Količina surovega izdelka Posebnosti
ponedeljek Riba 500 g Morda celo mastne ribe. Način kuhanja - kuhanje, dušenje ali pečenje. Popijmo juho. Dovoljene so sol, zelišča in blage začimbe
torek Zelenjava 1, 5 kg Dovoljena je katera koli kuhana, pečena ali surova zelenjava. Lahko kuhate sokove. Sol in blage začimbe so sprejemljive
sreda Piščanec 500 g Vzeti morate samo filet ptice. Lahko dušite, kuhate ali pečete s soljo, blagimi začimbami, zelišči. Popijmo juho
četrtek Žitarice 300 g Na jedilniku mora biti kaša, kuhana na vodi iz katerega koli žita. Dovoljena semena, oreščki, polnozrnati kruh, otrobi
petek Skuta 500 g Izdelek mora biti z minimalnim odstotkom maščobe. Skuto lahko kombiniramo z mlekom z nizko vsebnostjo maščob in navadnim jogurtom
sobota Sadje 1, 5 kg Lahko naredite sveže, pečete. Dovoljena je uporaba cimeta in vanilina

Prepovedano je menjati dneve diete. To bo delovalo proti izgubi teže. Prehrana je tako zasnovana posebej in vsak izdelek v svojem času opravlja svojo pomembno vlogo.

Primer organizacije menija po urah

Pri načrtovanju vzorčnega menija za vsak dan diete s 6 cvetnimi listi upoštevajte priporočila strokovnjakov. Pomembno je zagotoviti popoln režim pitja. Vendar pa na dieti z "venčnimi lističi" ne morete piti hrane in pijače približno eno uro po jedi. Jesti morate delno - pogosto, vendar v majhnih porcijah. Po možnosti vsake tri ure. Spodaj je primer, kako lahko sestavite meni "cvetnih listov" za vsak dan po urah.

ribja juha za dieto 6 cvetnih listov

ribji dan

 • Zajtrk - 8: 00. Lososov zrezek, pečen v foliji.
 • Malica - 11. 00. Kuhan morski jezik.
 • Kosilo - 14. 00. Ribja juha z zelenjem iz podplata.
 • Okrepitve - 17: 00. Parni kotlet iz lososa.
 • Večerja - 20. 00. Mesne kroglice polenovke ali osliča z zelišči.

zelenjavni dan

 • Zajtrk - 8: 00. Kuhan krompir.
 • Malica - 11. 00. Dušeni paradižnik, paprika in jajčevci.
 • Kosilo - 14. 00. Solata iz zelja in korenčka. Paradižnikov sok.
 • Okrepitve - 17: 00. Zelenjavna enolončnica iz bučk, čebule, paprike, paradižnika in zelišč.
 • Večerja - 20. 00. Solata iz kumar in paradižnika. Sok rdeče pese in zelene.
kuhan piščančji file za dieto 6 cvetnih listov

piščančji dan

 • Zajtrk - 8: 00. Pečen piščančji file.
 • Malica - 11. 00. Piščančja juha z zelišči.
 • Kosilo - 14. 00. Kuhan file.
 • Okrepitve - 17: 00. Piščančja juha z zelišči.
 • Večerja - 20. 00. Parni piščančji kotlet.

žitni dan

 • Zajtrk - 8: 00. Ovsena kaša z oreščki.
 • Malica - 11. 00. Ajdova enolončnica z zelišči.
 • Kosilo - 14. 00. Kuhan riž.
 • Okrepitve - 17: 00. Kruh iz otrobov.
 • Večerja - 20. 00. Kaša iz kaljenih pšeničnih zrn.
skuta za dieto 6 cvetnih listov

Dan skute in mleka

 • Zajtrk - 8: 00. Skuta.
 • Malica - 11. 00. Testenine iz skute, razredčene z mlekom.
 • Kosilo - 14. 00. Skuta z jogurtom.
 • Okrepitve - 17: 00. Testenine iz skute, razredčene z mlekom.
 • Večerja - 20. 00. Skuta.

sadni dan

 • Zajtrk - 8: 00. Bananin jagodni smoothie.
 • Malica - 11. 00. Pomaranča in grozdje.
 • Kosilo - 14. 00. Pečena jabolka. Pomarančno-limonin sok.
 • Okrepitve - 17: 00. Solata iz ananasa in kivija.
 • Večerja - 20. 00. Jabolčna omaka.

Sedmi dan diete "6 cvetnih listov" se rezultati konsolidirajo. Idealna možnost je, da se v nedeljo raztovorite in sedite na vodi in svežih sokovih. In potem se začne izstop iz diete "6 cvetnih listov". Prvi teden je priporočljivo jesti isto hrano kot med hujšanjem. Šele zdaj lahko kombinirate jedi čez dan, kot želite. Hkrati je bolje ločiti vnos ogljikovih hidratov in beljakovin po času in zaužiti največ 1600 - 1700 kcal na dan.

Ocene in rezultati diete s 6 cvetnimi listi so mešani. Veliko je odvisno od začetnih podatkov o izgubi teže. Nekatera dekleta pišejo, da so lahko izgubila le en kilogram od petih obljubljenih. In po ocenah drugih članov foruma je v enem tednu takoj odšlo deset nepotrebnih kilogramov! Tisti, ki jim prvič ni uspelo doseči želenega učinka, si obvezno vzemite odmor. In po dveh ali treh tednih lahko znova poskusite narisati cvetne liste.