dieta za lene

V nekaterih primerih je želja po izgubi odvečnih kilogramov popolnoma nemočna pred lenobo, ki se izraža v banalni nepripravljenosti slediti pravilom katere koli tehnike hujšanja. Nekdo pravi, da za to nima dovolj časa ali dieta določene diete ni primerna, nekdo se zaradi dejstva, da ne mara izdelkov, ki so del prehrane, "pokvari" že v prvem dni hujšanja in se vrne k običajni prehrani.

Najpogostejše težave, s katerimi se srečujejo mnogi, ki želijo shujšati, so:

  • Težak delovni urnik, v katerem skladnost s potrebno prehrano resno vpliva na uspešnost.
  • Nenačrtovani izleti v goste in restavracije.
  • Pomanjkanje časa za pripravo obrokov, ki jih priporoča določena dieta.
  • Nezadostna količina hrane za normalno življenje, ki jo dovoljuje določena metoda hujšanja.
  • Odsotnost izdelkov, priporočenih za uporabo v procesu vzdrževanja prehrane, na policah trgovin.

Zato mnogi ne spremenijo običajne prehrane, čeprav to negativno vpliva ne le na postavo, ampak tudi na zdravje nasploh.

V teh primerih je primerna lena dieta, ki vam bo omogočila normalizacijo telesne teže in ohranjanje teže, dosežene z drugimi metodami hujšanja ali vadbe.

Osnovna pravila prehrane za lene

Vsaka tudi najpreprostejša dieta za lene temelji predvsem na dnevnem vnosu velikih količin tekočine. Če želite to narediti, morate četrt ure pred obroki piti vsaj dva kozarca vode (čiste in negazirane) in šele po 20 minutah začnite jesti. Drugo pravilo prehrane za lene je popolna omejitev vnosa tekočine med obroki in dve uri po njem.

Po dveh urah po jedi lahko popijete kozarec kave ali zelenega čaja z limono (brez sladkorja). V nobenem primeru ne smete jesti sladkarij, piškotov ali peciva v tem času, za nekaj časa se boste morali odreči sladkarijam.

Drugo osnovno pravilo je popolna zavrnitev obrokov po 18. uri.

Glede na ocene in rezultate lene diete lahko kljub svoji preprostosti izgubite od 3 do 5 kilogramov odvečne teže v enem tednu.

Dietni meni za lene na vodi

Ta način hujšanja ne zahteva vzdrževanja določenega jedilnika, vendar je zaradi lažjega vzdrževanja diete priporočljivo, da si najprej sestavite dnevni načrt prehrane. Predstavljamo vam eno od takšnih preprostih shem.

Zajtrk: eno trdo kuhano piščančje jajce, dve majhni rezini rženega kruha in 200 gramov sadne solate (jabolka in pomaranče z malo medu).

Kosilo: 150 gramov piščančjega fileja na žaru, zelenjavna solata (sveže kumare, paradižnik in zelišča) in manjša rezina rženega kruha.

Večerja: 150 gramov pečene ribe (losos), manjša porcija testenin (iz trde pšenice) s paradižnikovo omako, zelenjavna solata (začinjena z jogurtom z nizko vsebnostjo maščob) in eno jabolko.

Glede na preglede lene prehrane lahko v procesu vzdrževanja uredite majhne prigrizke, ki ne bodo vplivali na končni rezultat. Lahko so oreščki (lešniki, mandlji, indijski oreščki), suho sadje (rozine, suhe marelice, suhe slive, fige) ali katero koli sveže sadje (najbolje so jabolka in citrusi).

Skrivnosti prehrane

Pregledi in rezultati lene diete kažejo, da lahko z njeno pomočjo v samo nekaj tednih izgubite do 12 kilogramov odvečne teže. Mnogi se sprašujejo, od kod tako neverjetni rezultati?

pitje vode na leni dieti

Prvič, ta dieta vam omogoča, da se popolnoma znebite občutka lakote. To je posledica tekočine, ki se pije pred obroki. Pred jedjo je želodec že skoraj poln, zato se zaužiti obroki zmanjšajo, s tem pa se zmanjša tudi število zaužitih kalorij.

Poleg tega so nutricionisti dokazali, da pitje vode pred obroki bistveno pospeši presnovne procese v telesu, kar posledično preprečuje odlaganje maščob.

V običajni prehrani se zaužije veliko število visokokaloričnih pijač - to so koncentrirani sveži sokovi, čaj / kava / kakav z mlekom in sladkorjem in še veliko več. V procesu vzdrževanja diete za lene tekočina, popijena pred obroki, odpravi željo po uživanju drugih visokokaloričnih pijač med prehranjevanjem.

Ne smemo pozabiti, da energijo, ki jo porabimo čez dan, ne proizvaja samo hrana, ampak tudi voda. Zato boste, ko boste vzdrževali preprosto dieto za lene, postali še bolj energični in aktivni, hkrati pa boste porabili več kalorij kot običajno.

Glede na ocene vam lena dieta omogoča, da se naučite razlikovati med lakoto in žejo, saj mnogi od nas zamenjujejo ta dva občutka, zaradi česar se prenajedamo.