Vaje za hujšanje trebuha in bokov

Pas je eno najbolj problematičnih mest na figuri nežnejšega spola. Pri ženskem tipu telesne strukture je območje pasu glavno mesto za kopičenje telesne maščobe.

Vendar ne bodite razburjeni. Vrhunski modeli, igralke in dekleta, ki nas gledajo z naslovnic sijajnih revij, s trepetastim pasom so isti ljudje kot ti in jaz, in vsakdo lahko z željo in vztrajnostjo doseže popolno postavo.

Stranska deska - vaja za hujšanje trebuha in bokov

Prva stvar, ki jo potrebujete, je motivacija. Tudi če ste zdaj, milo rečeno, »v formi« in ste že obupali, da bi karkoli naredili, razumejte, da je vse odvisno samo od vas. Vsako človeško telo deluje po enakih zakonih in ni metode, ki bi bila za enega učinkovita in za drugega neučinkovita. Ali "deluje" ali pa je na splošno neuporaben.

Če začnete pravilno jesti in izvajate vaje za odstranjevanje maščobe s trebuha in bokov, potem bo rezultat zagotovo in videli ga boste veliko prej, kot ste pričakovali.

Kako odstraniti želodec in stranice in katere vaje morate za to narediti

Pozabite na "čarobne tablete": vadba je edini način za odstranjevanje maščobe s trebuha in bokov.

Najprej morate razbliniti prevladujoče stereotipe in napačne predstave o izgubi teže. Morda nekateri bralci ne bodo navdušeni nad temi informacijami, toda razumevanje je potrebno, da v prihodnosti ne boste večkrat stopili na iste grablje.

Priznajmo si – »čarobnih tabletk«, ki bi vam pomagale pri izgubi odvečne teže, ni. Edina stvar, ki resnično deluje, je vadba za hujšanje na trebuhu in straneh ter pravilna, uravnotežena prehrana.

Standardni zavoji učinkovito vadijo vse mišice stiskalnice

Toda spodaj navedena sredstva in metode načeloma ne morejo dati nobenega rezultata:

 • Krema "za hujšanje";
 • "Babičini recepti" in "Metode pop zvezdnikov";
 • Zeliščni poparki, čaji in podobno, katerih uporaba pomaga pri "kuriti 2 kg na noč" maščobe;
 • Spreji, žvečilni gumi za hujšanje itd.

Maščoba po zakonih človeškega telesa "kuri" le v enem primeru: ko je količina kalorij, ki jih telo prejme s hrano, manjša od števila kalorij, ki jih potrebuje za zadovoljevanje energetskih potreb telesa.

Primanjkljaj kalorij prispeva k dejstvu, da naše telo začne uporabljati telesno maščobo kot rezervno energijsko rezervo in se s tem zmanjšajo.

Obstajata dva načina za dosego želenega primanjkljaja: prvi je zmanjšanje vnosa kalorij, drugi pa povečanje njihove porabe.

Idealna možnost je njihova kombinacija. V praksi je videti tako: manj ješ (vnos kalorij se zmanjša) in delaš vaje za hujšanje na trebuhu in bokih, za kar mora telo porabiti dodatno energijo.

Če so vse zgornje zahteve pravilno izpolnjene, rezultat ne bo dolgo prišel. Fizične vaje za hujšanje trebuha in bokov ter pravilna prehrana so načini, da v samo enem in pol do dveh mesecih močno spremenite svojo postavo.

Nabor vaj za hujšanje trebuha in bokov doma

Preidimo na praktični del. Tisti, ki nimajo možnosti obiskati fitnes centra, naj se ne razburjajo, saj je s skrbnostjo mogoče želeni rezultat doseči doma.

Vse učinkovite vaje za hujšanje na trebuhu in straneh se praviloma izvajajo z lastno težo in ne zahtevajo posebne opreme ali simulatorjev.

Predstavljamo vam preproste vaje za odstranjevanje trebuha in bokov doma. Ta kompleks je treba izvajati vsak drugi dan.

Nabor vaj, ki pomaga pri izgubi teže v trebuhu in straneh

Najboljši čas za vadbo je zjutraj, pred prvim obrokom. Vendar ta zahteva ni kritična, če imate strogo dnevno rutino, potem lahko vaje za hujšanje na trebuhu in straneh izvajate zvečer, vendar ne manj kot 2-3 ure pred spanjem.

Domača vadba izgleda takole:

 1. Ogreti se

  Absolutno ni priporočljivo, da ga zanemarite. Spomnite se, kaj ste počeli v šolski uri športne vzgoje, in naredite vse vaje za ogrevanje in raztezanje mišic 5-10 minut;

 2. Standardni zasuki

  Crunches so preproste, a izjemno učinkovite vaje za toniranje trebuha in stranic, ki obremenjujejo vse trebušne mišice. Na njih temeljijo vsi domači treningi. Naredimo 4 sklope po 10-15 ponovitev.

  Lezite na hrbet, upognite kolena in položite roke za glavo. Potegnite zgornji del telesa do kolen. Delati morate ne v celotni amplitudi (ne dvignite se ali pade popolnoma), ampak tako, da so trebušne mišice v stalni napetosti. Vdih - v spodnjem položaju, izdih - z največjim naporom pri dvigu.

 3. Dvig ležeče noge

  Začetni položaj je podoben zvijanju. Noge v kolenih pokrčimo pod pravim kotom in jih potegnemo k telesu. Na končni točki gibanja naj bo medenica nekaj centimetrov od tal, koleni pa v višini prsnega koša.

  Z dvigovanjem nog iz nagnjenega položaja se boste znebili odvečne maščobe v predelu trebuha

  Pazite, da je hrbet nenehno pritisnjen na tla. Naredimo 3 sklope po 10 ponovitev.

 4. Stranski krči

  Naslednje preproste vaje za toniranje trebuha in bokov so bočni škratje. Če jih želite izvesti, vzemite začetni položaj: položite roke za glavo in razširite kolena.

  Telo morate dvigniti tako, da se levi komolec dotakne desnega kolena in obratno. Vajo izvajamo izmenično – najprej na eni strani, nato na drugi strani, medtem ko neuporabljeni komolec vedno ostane trdno pritisnjen na tla. Naredite tri sklope po 10 ponovitev na vsako stran.

 5. Krožno vrtenje

  Začetni položaj je nespremenjen. Držimo se za roke za glavo, dvignemo telo na sredino obsega gibov, ustavimo se tam, kjer čutimo največjo napetost trebušnih mišic. Nato 10-krat zavrtite telo okoli osi v eno in drugo smer.

  Naredimo 3 pristope. Bodite pozorni na dihanje, v trenutku vrtenja ga ne smete prekiniti.

 6. Dviganje nog iz "palice"

  "Plank" je telesna vadba za hujšanje na trebuhu in straneh, ki odlično razgiba vse mišice stiskalnice.

  Vaja Planck v boju proti maščobnim oblogam v trebuhu

  Postanite na kolena, nato se spustite na tla, upognite roke pod pravim kotom in se držite nad tlemi na podlakti in prstih. Vaše telo mora biti popolnoma naravnost.

  Noge izmenično dvigujte navzgor (odmaknite se), da se ne upognejo v kolenih. Za vsako nogo 10 ponovitev. Samo 3 pristopi.

 7. Deska za vzdržljivost

  Zadnja telesna vaja za hujšanje na trebuhu in straneh je "palica" za vzdržljivost. Vzemite začetni položaj in držite "palico" tako dolgo, kot lahko.

  Naj vas ne obupa, če vam bo uspelo zdržati zelo kratek čas – v prihodnosti, ko se bodo trebušne mišice okrepile, boste brez težav zdržali 2-3 minute.

Tu se vadba konča. Ta seznam ne vključuje vseh učinkovitih vaj za hujšanje na trebuhu in straneh, vendar je dani kompleks več kot dovolj za doseganje rezultata. In malo verjetno je, da boste po intenzivni 30-minutni vadbi (toliko časa morate narediti celoten kompleks) imeli dovolj moči za kaj drugega.

Omeniti velja, da so te vaje za hujšanje na trebuhu in straneh odlične za moške. Če želite shujšati v najkrajšem možnem času, potem je v dnevih počitka med treningi priporočljivo narediti 30-40-minutni tek v lahkem tempu, rezultat bo v tem primeru prišel še hitreje.

Zdaj veste, katere vaje za odstranitev trebuha in stranic. Vso srečo pri treningu in uspeh pri doseganju zastavljenih ciljev!